07 499 10 50 040 216 171 tajnistvo.gskkbre@guest.arnes.si

Glasbena šola Brežice, Cesta prvih borcev 5, 8250 Brežice

Koncert Glasbeni utrinki

Nazaj

Vabimo Vas

Na koncert učencev klavirja prof. Karoline Vegelj Stopar

»GLASBENI UTRINKI«

v sredo, 20.04.2011 ob 19:00 na gradu v Sevnici.

prof. Karolina Vegelj Stopar

Klavir se je začela učiti pri prof. Metki Jovanović v Krškem. Srednjo šolo je obiskovala v Ljubljani, kjer se je klavirske igre učila pri prof. Janezu Lovšetu, študij pa nadaljevala na Akademiji za glasbo, kjer je leta 1988 diplomirala pri prof. Zdenki Novak. Še v istem letu se je zaposlila na Glasbeni šoli v Krškem, nadaljevala pa je tudi koncertno dejavnost kot solistka in v klavirskem duu.

Danes je zaposlena v Glasbeni šoli v Brežicah. Pedagoško delo jo je zelo veselilo in je leta 1992 začela s svojimi učenci tudi tekmovati.

Njeni učenci so na državnih tekmovanjih prejeli 3 nagrade, 3 zlata priznanja, 2 srebrni in 1 bronasto priznanje. Na mednarodnih tekmovanjih Etide i skale v Zagrebu so prejeli 6 nagrad ter 2 nagradi Društva hrvaških skladateljev za najboljše izvedbe etid. Na tekmovanjih Concorso internazionale per Giovani strumentisti v Povolettu v Italiji so njeni varovanci osvojili 2 nagradi, na Concorso pianistico internazionale Citta de Gorizia 2 nagradi. Na tekmovanju Concorso internazionale Valsesia Musica sta učenki prejeli 2 nagradi, v Ljubljani na mednarodnem tekmovanju Ithaka 1 nagrado, na Ars nova Internatioanal music competition v Trstu pa 2 nagradi. Poleg nagrad so učenci prejeli tudi številna priznanja.

Svoje strokovno in ustvarjalno delo je prof. Stoparjeva izpopolnjevala na seminarjih, kjer so njeni učenci igrali svetovno priznanima profesorjema Laszku in Boginoju iz Pariza.Oddelek prof. Karoline Vegelj Stopar se je javnosti predstavil že večkrat, vendar vsakič na drugačen, izviren način in v drugi zasedbi in tako bo tudi ta večer.

Stopite v stik

Uradni podatki

Glasbena šola Brežice

Bronasti

Cert ID: 0027/00027

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Glasbena šola Brežice
Matična številka: 5083591000