Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

Pihalni orkester

Pihalni orkester Glasbene šole Brežice je začel s prvimi vajami leta 1967. V šolski kroniki lahko preberemo, da je bil orkester zelo aktiven in priljubljen v samem kraju in širše vse do zadnje omembe leta 1974.
Po daljšem premoru je, 22. aprila 1997, na koncertu »Znamo tudi drugače« ponovno zaigral pihalni orkester naše glasbene šole. Dirigentske palice in pedagoškega vodenja se je lotil profesor klarineta Igor Požar. Po sedmih letih uspešnega dela je v šolskem letu 2004/05 orkester prevzel profesor trobente Miran Petelinc.
S šolskim letom 2013/14 je bila taktirka predana profesorju pozavne Toniju Škalerju. Orkester sestavljajo sedanji učenci, zelo pa nas veseli, da se redno vključujejo v delo orkestra tudi naši bivši učenci in profesorji. Orkester se letno predstavi vsaj dvakrat, na koncertu šolskih orkestrov v decembru in v aprilu. Prav tako se udeležuje revij pihalnih orkestrov.
Ponosni smo, da veliko učencev, tudi po zaključku glasbenega izobraževanja, nadaljuje svojo glasbeno pot v lokalnih pihalnih orkestrih.