Vokalna skupina Solzice

Nazaj

Vokalna skupina Solzice je z delovanjem pričela v šolskem letu 1990-1991 pod okriljem Glasbene šole Brežice. S svojim prepevanjem pa ne zastopa le glasbene šole, temveč tudi Občino Brežice in Posavje tako v Sloveniji kakor tudi izven domačih meja. Pevke že vsa ta leta vodi in povezuje Marjetka Podgoršek Horžen.

Solzice so v minulih letih nanizale vrsto zavidljivih uspehov, potrjenih z mnogimi priznanji, doma in v tujini. Še vedno se s posebnimi občutki spominjajo utrinkov z odra v italijanskem Riminiju, kjer so oktobra 2011 osvojile srebrno plaketo in si z drugim mestom v svoji kategoriji zaslužile uvrstitev v veliki finale in zaključni večer tekmovanja, kjer je sodelovalo 6 najboljših zborov celotnega tekmovanja. Omeniti velja tudi zelo plodno leto 2010, ko so na  zborovskem tekmovanju »Naša Pesem« v Mariboru osvojile zlato priznanje. Isto leto so to žlahtno priznanje dopolnile še z dvema zlatima priznanjema na mednarodnem tekmovanju »Lipanjski zvuci« na Hrvaškem. Oktobra 2014, so dosežkom dodale še dve zlati priznanji, ki so ju pripele na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Calelli- Španija.

Vsi rezultati in zvesti poslušalci pa so nagrada za uspešno delo sestava in njegove zborovodkinje. S svojo energijo in iskreno pesmijo so se Solzice skozi leta močno vpele v lokalni in nacionalni prostor.

 

Glasbena šola Brežice

Bronasti

Cert ID: 0027/00027

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Glasbena šola Brežice
Matična številka: 5083591000