07 499 10 50 040 216 171 tajnistvo.gskkbre@guest.arnes.si

Glasbena šola Brežice, Cesta prvih borcev 5, 8250 Brežice

Vokalna skupina Solzice

Nazaj

Vokalna skupina Solzice je z delovanjem pričela v šolskem letu 1990-1991 pod okriljem Glasbene šole Brežice. S svojim prepevanjem pa ne zastopa le glasbene šole, temveč tudi Občino Brežice in Posavje tako v Sloveniji kakor tudi izven domačih meja. Pevke že vsa ta leta vodi in povezuje Marjetka Podgoršek Horžen.

Solzice so v minulih letih nanizale vrsto zavidljivih uspehov, potrjenih z mnogimi priznanji, doma in v tujini. Še vedno se s posebnimi občutki spominjajo utrinkov z odra v italijanskem Riminiju, kjer so oktobra 2011 osvojile srebrno plaketo in si z drugim mestom v svoji kategoriji zaslužile uvrstitev v veliki finale in zaključni večer tekmovanja, kjer je sodelovalo 6 najboljših zborov celotnega tekmovanja. Omeniti velja tudi zelo plodno leto 2010, ko so na  zborovskem tekmovanju »Naša Pesem« v Mariboru osvojile zlato priznanje. Isto leto so to žlahtno priznanje dopolnile še z dvema zlatima priznanjema na mednarodnem tekmovanju »Lipanjski zvuci« na Hrvaškem. Oktobra 2014 so dosežkom dodale še dve zlati priznanji, ki so ju pripele na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Calelli- Španija. V preteklih letih se med dogodke, ki so pustili velik pečat, prav gotovo uvrščata koncert ob sedemdesetletnici Glasbene šole Brežice in sodelovanje s skupino Sudar Percussion na koncertu v dvorani Vatroslav Lisinski v Zagrebu. Na mednarodnem tekmovanju Slovakia Cantat v Bratislavi leta 2018 pa so bile Solzice za sodelovanje v treh kategorijah nagrajene z dvema zlatima in enim srebrnim priznanjem.

Ob praznovanju 30. obletnice delovanja so Solzice v mesecu maju 2022 pripravile 2 nepozabna koncerta v Viteški dvorani gradu Brežice.

Vsi rezultati in zvesti poslušalci so nagrada za uspešno delo sestava in njegove zborovodkinje. S svojo energijo in iskreno pesmijo so se Solzice skozi leta močno vpele v lokalni in nacionalni prostor.

Vokalna skupina Solzice

Stopite v stik

Uradni podatki

Glasbena šola Brežice

Bronasti

Cert ID: 0027/00027

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Glasbena šola Brežice
Matična številka: 5083591000