07 499 10 50 040 216 171 tajnistvo.gskkbre@guest.arnes.si

Glasbena šola Brežice, Cesta prvih borcev 5, 8250 Brežice

Učiteljski zbor Glasbene šole Brežice s koncertom obeležil svetovni dan učiteljev

Nazaj

Učiteljski zbor Glasbene šole Brežice s koncertom obeležil svetovni dan učiteljev

"Za svet si morda res da "samo" učitelj, a za učence si njihov heroj!" Neznani avtor

Učitelji Glasbene šole Brežice so v četrtek, 5 oktobra, v Viteški dvorani pripravili kar dva koncerta v počastitev svetovnega dne učiteljev.

Po navadi so učenci tisti, ki nastopajo, učitelji pa jih v zaodrju spremljajo in spodbujajo. Na dan učiteljev pa so bile vloge zamenjane – učitelji brežiške glasbene šole so izbrali program, ga zvadili  ter nastopili. Da učitelji Glasbene šole Brežice svoje delo opravljajo odgovorno, je dokazoval tudi množičen obisk obeh koncertov vseh, ki cenijo njihovo delo, saj so do poslednjega kotička napolnili Viteško dvorano, izvajalcem koncerta pa dajali priznanje z gromkimi aplavzi.

Za učitelja v glasbeni šoli ni več samoumevno najti čas za vajo, ker večino časa posvetijo učencem in njihovim talentom. Zavedajo se , da opravljajo plemenito delo -  mlajšim generacijam predajajo glasbeno znanje, ljubezen do ustvarjanja in širjenje glasbenih obzorij. Poslanstvo, ki mlade glasbenike utrdi na njihovi življenjski poti.

Dan učiteljev 5. oktobra smo letos obeležili že 30. leto.  Odločitev o tem dnevu je bila sprejeta na Mednarodni konferenci o izobraževanju leta 1993 v Ženevi na podlagi »Priporočil o položaju učiteljev«, ki so bila sprejeta že leta 1966. Ta dokument velja še danes in določa pravice in dolžnosti vzgojiteljev in učiteljev ter govori o položaju, ki bi ga le-ti glede na zahtevnost morali imeti v družbi.

 

Zbrane je na koncertu pozdravil ravnatelj Glasbene šole Brežice, Daniel Ivša, ki je povedal, da je delo učitelja plemenito, zahtevno in odgovorno ter se zahvalil celotnemu kolektivu učiteljev in ostalih sodelavcev glasbene šole za dobro delo.

 

V letošnjem šolskem letu je v Glasbeni šoli Brežice 30 predanih in srčnih učiteljev, ki s svojo ljubezen do glasbe prenašajo na mlajše rodove. Na glasbilih, ki jih poučujejo na šoli ter s petjem, so izjemno koncertno vzdušje podarili: Daniel Ivša, Uroš Polanec, Miran Petelinc, Toni Škaler, Piernina Cavaliere Mršić, Sanja Rebić-Gašparlin, Špela Avsenak, Andrej Bon, Tomislav Vrandečič, Anita Veršec, Karolina Vegelj Stopar, Petra Uršič Novaković, Goran Gorše, Berislav Cerinski, Marjetka Podgoršek Horžen, Darija Stanović, Igor Požar, Jožica Zupančič, Mihaela Komočar Groše, Niko Ogorevc, Svjetlana Mulc, Tara Grilj, Lucija Grošelj Borozan, Ita Nagode, Lenart Istenič,  Tajda Krajnc, Anamarija Šimičić Špela Troha Ogorevc.

Učiteljski zbor Glasbene šole Brežice s koncertom obeležil svetovni dan učiteljev
Učiteljski zbor Glasbene šole Brežice s koncertom obeležil svetovni dan učiteljev

Stopite v stik

Uradni podatki

Glasbena šola Brežice

Bronasti

Cert ID: 0027/00027

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Glasbena šola Brežice
Matična številka: 5083591000