07 499 10 50 040 216 171 tajnistvo.gskkbre@guest.arnes.si

Glasbena šola Brežice, Cesta prvih borcev 5, 8250 Brežice

Uspehi učencev Glasbene šole Brežice na tekmovanjih

10. 7. 2021

Učenci Glasbene šole Brežice so v šolskem letu 2020/2021 tekmovali na 10 različnih državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Prejeli so 10 zlatih, 5 srebrnih in 2 bronasti plaketi ter 1 priznanje za udeležbo. Večina tekmovanj je potekala preko spleta na osnovi poslanih posnetkov.

Na spletnem mednarodnem tekmovanju PaMusFlow 2021 je Izak Vukič na saksofonu v kategoriji A pod mentorstvom prof. Simona Širca osvojil 1. nagrado in 1. mesto. Na istem tekmovanju je Rea Doria Bergant na saksofonu v kategoriji E pod mentorstvom prof. Simona Širca osvojila 2. nagrado in 2. mesto. Val Vučajnk se je pod mentorstvom prof. Uroša Polanca udeležil dveh spletnih mednarodnih tekmovanj.

Na mednarodnem tekmovanju harmonikarjev v Ostravi je prejel srebrno medaljo. Na 15. mednarodnem srečanju harmonikarjev PannoniAccordion je v klasični glasbi v kategoriji Junior prejel priznanje. Po pravilniku tekmovanja v kategoriji Junior komisija ni ocenjevala tekmovalcev. Vsi udeleženci so prejeli priznanje za udeležbo.

Na spletnem mednarodnem tekmovanju World Open Online Music Competition 2021 je Pia Škaler na trobenti v II. kategoriji pod mentorstvom prof. Tonija Škalerja osvojila 2. nagrado.

Na spletnem mednarodnem tekmovanju Skala Brčko 2021 je Aiša Kurspahić na violini v  II. kategoriji osvojila 1. nagrado. Prav tako se je udeležila Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, kjer je v kategoriji 1a prejela srebrno plaketo. Njena mentorica je prof. Andrea Haber Požar. Tudi Ivana Lesinšek se je udeležila spletnega mednarodnega tekmovanju Skala Brčko 2021 in pod mentorstvom prof. Andree Haber Požar osvojila 1. nagrado.

Tarik Kurspahić se je udeležil Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, kjer je s kitaro v kategoriji 1c prejel bronasto plaketo. Njegov mentor je prof. Berislav Cerinski. Martin Urek se je prav tako udeležil Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, kjer je pod mentorstvom prof. Tomislava Vrandečića s kitaro v kategoriji 1c prejel srebrno plaketo.

Na spletnem mednarodnem tekmovanju Celeia 2021 je Ana Jagrič na citrah v 2. kategoriji osvojila zlato plaketo in 1. mesto. Prav tako se je udeležila Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, kjer je v kategoriji 1b prejela zlato plaketo s 3. nagrado. Prejela je tudi posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Tudi Lucija Pšeničnik se je udeležila spletnega mednarodnega tekmovanja Celeia 2021 kjer je v 2. kategoriji osvojila zlato plaketo in 3. mesto. Prav tako se je udeležila Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, kjer je v kategoriji 1b prejela zlato plaketo z 2. nagrado. Njuna mentorica je prof. Anita Veršec.

Učenec violončela Benjamin Ferk se je udeležil Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, kjer je v kategoriji 1c prejel bronasto plaketo. Njegova mentorica je prof. Lucija Grošelj Borozan.

Tolkalist Žan Krošelj je na Mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov Sonus op. 6, ki je potekalo 13. in 14. marca v Križevcih (Hrvaška), osvojil 1. nagrado in 1. mesto. Kot najvišje ocenjeni tekmovalec v vseh kategorijah je prejel posebno nagrado Lavreat. Njegov mentor je prof. Goran Gorše.

Klavirski duo, v sestavi Julija Smrekar in Vid Kolić, se je udeležil dveh spletnih tekmovanj. Na spletnem mednarodnem tekmovanju, ki je bilo organizirano v Sremski Mitrovici, je osvojil 1. nagrado, na spletnem mednarodnem klavirskem tekmovanju, ki je potekalo v Smederevem, pa je v 2. kategoriji osvojil 1. nagrado in 1. mesto. Njuna mentorica je  prof. Karolina Vegelj Stopar.

Vse učence, ki so nastopili s  klavirsko spremljavo, je korepetirala prof. Pierina Cavaliere Mršić.

Spletna tekmovanja si lahko ogledate na YouTube kanalu GŠ Brežice.

Stopite v stik

Glasbena šola Brežice
Cesta prvih borcev 5
8250 Brežice
07 499 10 50
040 216 171
tajnistvo.gskkbre@guest.arnes.si
gsbrezice.si

Uradni podatki

Glasbena šola Brežice
Cesta prvih borcev 5
8250 Brežice
ID za DDV: 27184188
IBAN: SI56 0120 9603 0709 441 (Podračun pri UJP Novo mesto)

Digitalni certifikat

Glasbena šola Brežice

Bronasti

Cert ID: 0027/00027

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Glasbena šola Brežice
Matična številka: 5083591000