07 499 10 50 040 216 171 tajnistvo.gskkbre@guest.arnes.si

Glasbena šola Brežice, Cesta prvih borcev 5, 8250 Brežice

Novice

Nazaj

(: )

Uspeh harmonikarja Vala Vučajnka

Val Vučajnk se je udeležil dveh spletnih mednarodnih tekmovanj. Na mednarodnem tekmovanju harmonikarjev v Ostravi je v 2. kategoriji med 60 kandidati prejel srebrno medaljo (skupno 13 mesto). Na 15. mednarodnem srečanju harmonikarjev PannoniAccordion (Murska Sobota) pa je v klasični glasbi, kategorija junior, prejel priznanje. Po pravilniku tekmovanja v kategoriji junior komisija ni ocenjevala tekmovalcev. Vsi udeleženci so prejeli priznanje za udeležbo. Njegov mentor je prof. Uroš Polanec.

Vokalna skupina Solzice GŠ Brežice - 30 LET!

Vokalna skupina Solzice GŠ Brežice - 30 LET!

Nešteto prijateljstev, ki se je in se še vedno prepleta v vseh teh letih. Sijočih obrazov, božajočih glasov, srčnih deklic, deklet in žena, ki sem jih imela srečo v vseh teh letih spoznati, z njimi ustvarjati in njim in poslušalcem dati. Dati sebe.

Mednarodno tekmovanje Celeia

Na spletnem mednarodnem tekmovanju Celeia 2021 sta učenki citer Glasbene šole Brežice dosegli izvrstna rezultata. Ana Jagrič je v kategoriji II osvojila zlato plaketo in 1. mesto, Lucija Pšeničnik pa prav tako v kategoriji II zlato plaketo in 3. mesto. Njuna mentorica je prof. Anita Veršec.

Posnetke is lahko ogledate na YouTube kanalu GŠ Brežice.

Lavreat učenca glasbene šole Brežice

Žan Krošelj je na Mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov Sonus op. 6, ki je potekalo 13. in 14. marca v Križevcih (Hrvaška) v disciplini tolkala osvojil 1. nagrado in 1. mesto. Kot najvišje ocenjeni tekmovalec v vseh kategorijah je prejel posebno nagrado Lavreat. Njegov mentor je prof. Goran Gorše. Na klavirju ga je spremljala prof. Pierina Cavaliere Mršić. Čestitamo!

Uspeh saksofonistov na mednarodnem tekmovanju

Na spletnem mednarodnem tekmovanju PaMusFlow 2021, sta na osnovi poslanih posnetkov učenca saksofona Glasbene šole Brežice pod mentorstvom prof. Simona Širca dosegla izvrstna rezultata. Izak Vukič je v kategoriji A osvojil I1 nagrado, Rea Doria Bergant pa v kategoriji E II2 nagrado. Posebej je za poudariti, da je bil Izak v svoji kategoriji najmlajši tekmovalec, Rea je pa tekmovala z vrstniki, ki svoje šolanje nadaljujejo na srednji stopnji. Oba se učita saksofon prvo leto. Čestitamo!

Stran 3 od 29 (Vseh vnosov: 289)

Stopite v stik

Uradni podatki

Glasbena šola Brežice

Bronasti

Cert ID: 0027/00027

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Glasbena šola Brežice
Matična številka: 5083591000